Jak se vyrábí zásnubní prsteny?

Zlaté šperky byly odedávna znakem bohatství a významného společenského postavení. Dnes už však nejsou jen pro bohaté - zlatý šperk si mohou dovolit skoro všichni. Tímto kovem se dnes honosí zástupci téměř všech společenských vrstev. My se dnes podíváme na postup, jak se například může vyrábět zlatý zásnubní prsten, tedy šperk, který má doma téměř každá žena.

Jak bezpečný je cloud?

Tak nám po internetu znovu kolují nahé fotky celebrit, v některých případech dokonce nezletilých. Šikovní hackeři je prý vytáhli z cloudového úložiště iCloud, kam se automaticky zálohují všechny fotografie z iPhonů, aniž by tomu uživatelé věnovali větší pozornost. Nabízí se otázka - není cloud přes určité nesporné výhody tak trochu hazard? Není a řekneme si proč.

Jak se hledá ropa a jak s tím souvisí GIS?

Snad každý jako kluk přemýšlel, jak by hledal ropu. Jenže na onu ropu v dnešní době jen tak nenarazíme při procházce lesem nebo šťouráním klackem v listí. K objevení nových nalezišť je třeba moderních metod, ke kterým dnes patří i moderní mapování a digitalizace map pomocí GIS.